ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прикрили конвертаційний центр з оборотом 1,7 млрд грн

Вероніка Рой

|

У Львові правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом близько 1,7 млрд грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

За даними відомства, ряд пов’язаних підприємств, шляхом проведення імпортних операцій з придбання продовольчих товарів, формували податковий кредит. Далі реалізували їх за готівку без фактичного відображення в податковому та бухгалтерському обліках. Також через підробку фінансово-господарської документації відображалася «безтоварна» реалізація ввезеного товару та безпідставно формувався податковий кредит для «ризикових» суб’єктів господарської діяльності.

Загальний оборот підприємств, залучених до протиправної діяльності, за період 2019-2020 років становив близько 1,7 млрд грн.

У ході проведення 5 обшуків у офісних приміщеннях, що входили до складу конвертаційного центру, вилучено 5 млн грн необлікованих готівкових коштів, 102 печатки юридичних осіб, комп’ютерну техніку та «чорнову бухгалтерію».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15000 до 25000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: прокуратура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *