ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через COVID на 30% зросла кількість лікарняних

Вероніка Рой

|

У Львівській області через коронавірусну інфекцію кількість лікарняних зросла на 30% у порівнянні з лютим 2020 року. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Цьогоріч у лютому Фонд соціального страхування у Львівській області прийняло на фінансування лікарняних листків на суму 75,8 млн грн. Це на 30% більше, ніж у лютому 2020 року.

«Йдеться про листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою, у тому числі COVID-19, травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною. Загалом по компенсацію втраченого за час тимчасової непрацездатності заробітку за цей період звернулося 17 217 осіб. Це на 180 осіб більше, ніж торік в такому ж місяці», – йдеться у повідомленні.

У Фонді зазначають, що динаміка зростання сум і кількості лікарняних спостерігається з осені минулого року та пов’язана із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Крім того, на розмір видатків за лікарняними листками впливає зростання розміру середньої заробітної плати у країні.

Зазначимо, розмір виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається, виходячи із середньоденної заробітної плати працівника.

Розмір допомоги складає:

  • 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років, або в разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу;
  • 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;
  • 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;
  • 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років, або при наявності пільг відповідно до законодавства, а також медичним працівникам у разі самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом незалежно від тривалості стажу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *