ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель 8-річного велосипедиста у Рудному. Винуватець виплатить батькам 500 тисяч

Андрій Котенський

|

Залізничний районний суд Львова визнав мешканця Рудного винним у вчиненні ДТП, унаслідок якої загинув 8-річний велосипедист. Водія засудили до чотирьох років тюрми та зобов’язали виплатити батькам хлопчика 500 тис. грн, пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, аварія трапилась у серпні 2019 року. Водій ВАЗ-2106 заїжджав до будинку №7 на вул. Пісковій, при з’їзді з головної дороги на прибудинкову територію він не помітив велосипедиста та збив його. Унаслідок аварії 8-річного хлопчика фактично затисло між авто та брамою. Дитину доставили у лікарню, він перебував у комі та помер на третій день після ДТП.

Під час судового засідання, 55-річний мешканець Рудного, який керував авто, частково визнав свою провину. Він розповів, що заїжджаючи у браму, повернув голову праворуч, щоб не в’їхати у стовпець, та у цей час поблизу авто проїздив велосипедист. Водій стверджує, що загальмував одразу, як помітив дитину, однак зіткнення уникнути не вдалось. Попри це, він також зауважував, що 8-річний хлопчик не мав права їхати велосипедом по дорозі, оскільки йому ще не виповнилось 14 років.

Водій також заявив, що його діти відшкодували батькам загиблого хлопчика 20 тис. грн на медичну допомогу та похорон. Однак батьки стверджують, що жодних витрат їм не відшкодовано, усі кошти вони повернули. Також матір хлопчика повідомила, що водій не контактував з ними та вперше попросив пробачення лише на слідчому експерименті.

Дослідивши матеріали справи, суддя Андрій Ліуш визнав водія винним у вчиненні ДТП та засудив до чотирьох років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років. Також суд задовольнив цивільний позов батьків дитини та зобов’язав винуватця ДТП відшкодувати їм 500 тис. грн завданої моральної шкоди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *