Майбутні офіцери вчаться лідерству за допомогою колоди

|

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває польовий вихід курсантів Інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За стандартами НАТО майбутні офіцери вчаться лідерству за допомогою колоди. Про це Львівському порталу повідомили у песслужбі Національної академії СВ.

Як розповів начальник кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ Інституту полковник Олександр Капінус, під час практичних занять впроваджується п’ятиденний Курс заходів спеціальної психологічної підготовки в підрозділі.

«Структурно курс має окремі блоки, поєднані єдиним задумом, і передбачає проведення вправ, тренінгів зі спеціальної психологічної підготовки за такими елементами: перетин небезпечного району, реагування на засідку й на зіткнення з противником, дії особового складу в районі зосередження (базовому таборі), реакція на блокування дій цивільним населенням, виконання нормативів під час проходження смуги психологічної підготовки у складі бойових двійок, трійок та у складі підрозділу», ― розповів Олександр Капінус.

Одним із елементів психологічної підготовки майбутніх офіцерів МПЗ є також вправи з колодою.

«Ці вправи вже давно на озброєнні армій країн-членів Північноатлантичного альянсу. Довгу і важку колоду використовують для тренувань невеликих груп і відділень. І акцент тут на згуртованості й командній роботі. Бойові товариші повинні реально відчути лікоть та підтримку один одного, усвідомити, що виконання поставленого завдання залежить від кожного, і тут не має бути слабкої ланки. Хоча, беззаперечно, гартується і тіло. Та воно тут не головне», ― констатує Олександр Капінус.

За його словами, проведення вправ та тренінгів за досвідом країн-членів НАТО сприяло підвищенню ефективності заходів формування психічної стійкості до впливу негативних факторів в умовах різкої зміни бойової обстановки, усвідомленні ролі й місця заступника командира підрозділу з морально-психологічного забезпечення в організації психологічної підготовки підрозділу до виконання бойових і навчально-бойових завдань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *