ОСТАННІ НОВИНИ

Історичну віллу на Погулянці розбудують у 5-поверхівку

Наталя Дуляба

|

Одноповерхову віллу на вул. Погулянка, 11, 13, що в історичному ареалі Львова, розбудують у 5-поверховий житловий будинок. Відповідне рішення у п’ятницю, 12 березня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає Львівський портал.

Містобудівну документацію затвердили львів’янам Денису Мельнику, Станіславу Луговському, Сергію Дядюшку та уродженці Франківщини Іванні Мельник. Їм мерія погодила реконструкцію будинку на вул. Погулянка, 11, 13 із прибудовою.

Йдеться про престижний район Львова, відразу поруч – парк «Погулянка», Ботанічний сад та Личаківське кладовище. Існуючу тут одноповерхову віллу збираються розбудувати у 5-поверхове житло.

Існуючий стан

Як уточнив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, будівля не є пам’яткою архітектури, проте наголосив на її історичній цінності. Через те, що будинок є у незадовільному стані, його й вирішили реконструювати.

«Будівля не є пам’яткою, однак вона є досить цінною з точки зору історії мікрорайону. Споруда є в дуже поганому стані, тому було прийнято рішення її реконструювати і додатково звести об’єм вже всередині кварталу. Чотири основні поверхи, а п’ятий буде мансардний», – розповів Антон Коломєйцев.

Заступник міського голови з питань економічного розвитку Андрій Москаленко теж відзначив поганий стан вілли. Проте він наголосив на тому, аби її зберегли реально, а не на картинці.

«Ми з управлінням охорони історичного середовища мали кілька виїздів на місце. Справді, будівля є не в найкращому стані. Тому я прошу зробити по-максимуму, щоб її зберегти, а також щоб їй не зашкодила майбутня прибудова. Треба це все продумати, щоб не вийшло так, що ця вілла на картинці є, а по факту на її місці з’явиться щось інше», – сказав Андрій Москаленко.

Своєю чергою проєктанти та представники забудовника заявили, що цим проєктом взагалі хочуть показати всім «приклад, як треба будувати у Львові».

«Пан Столяров (Юрій Столяров – архітектор ДПІ «Містопроект», – ред.) несе персональну відповідальність за естетику цього проєкту. Якщо будуть будь-які відхилення, відразу потрібно інформувати головного архітектора, щоб ми били алярм», – додав зі свого боку міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що будівництво вестимуть в історичному ареалі Львова на земельній ділянці площею 0,12 га, яка належить до зони Ж-2 – зони малоповерхової квартирної житлової забудови.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати ділянку на 48%, а також встановив, що висота майбутнього житла не повинна перевищувати 19,9 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Денис Дядюшко і Станіслав Луговський є власниками лабораторії «Ескулаб». Також їм належить ТзОВ «Рясне Ріелті», що надає в оренду та експлуатацію нерухомість.

Дядюшко, Луговський та Денис Мельник ще є власниками ТзОВ «Медичний центр «Метрика». Водночас Денис Мельник або людина з таким же ім’ям у 2015-му балотувся у Львівську міську раду від «Громадянської позиції», проте депутатом так і не став.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *