ОСТАННІ НОВИНИ

Львів втретє закликають прийняти фестиваль «Червона Рута»

Андрій Котенський

|

Дирекція фестивалю «Червона Рута» втретє звертається до Львівської мерії, аби місто підтримало проведення престижного всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» у 2022 році. До цього місто вже двічі відмовилось від фестивалю української пісні у 2015 та в 2017 роках. Про це йдеться у копії офіційного звернення до мера Львова Андрія Садового, яке є у розпорядженні Львівського порталу.

Як відомо, у 2022 році фінал фестивалю української пісні «Червона Рута», відбір на який відбувається у всіх великих містах України заплановано у місті Львові.

Під зверненням про підтримку проведення конкурсу у Львові підписалось відомі жителі міста та громадські організації Львівщини.

Громадські організації Львівщини звертаються до міського голови Львова Андрія Садового, аби він підтримав українську культуру.

«Протягом 31 року громадськість Львівщини підтримувала фестиваль «Червона Рута» та брала участь у організації фестивалю. Дирекція фестивалю «Червона Рута» двічі зверталася до Львівської міської влади у 2014-му та 2016-му роках щоб провести фестиваль, у місті Лева проте отримали відмову. У 2022 році планується проведення фінального фестивалю «Червона Рута» у місті Львові. Жителі міста та громадські організації Львівщини підтримують його проведення. Шановний пане Андрію, просимо підтримати ідею проведення фестивалю «Червона Рута» фінансово та інформаційно», – йдеться у зверненні.

Як відомо фестиваль «Червона Рута» найбільший і найстарший україномовний фестиваль який протягом 31 року своєї діяльності сформував українську сучасну національну масову музику, має загальнодержавний маштаб та виконує місію виховання патріотичної свідомості у всіх регіонах України. Фестиваль не є комерційний.

Участь у заходах фестивалю проводиться безкоштовно, а вхід є вільним. У програмі фестивалю заключні конкурси проводяться за участі переможців відбіркових конкурсів в обласних центрах України. На фінальні конкурси фестивалю запрошуються виконавці української діаспори з Канади, Америки, Австралії та країн Європи. Захід проводиться відповідно до плану роботи Міністерства культури України за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення.

У 2021 році, згідно з планом роботи Міністерства культури України, по всій Україні планується провести 25 відбіркових конкурсів Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута». Співорганізаторами конкурісів у областях є Департаменти та управління культури справах сім’ї та молоді, освіти і науки, облдержадміністрації, а також центри народної творчості.

Львівський обласний відбірковий конкурс фестивалю заплановано на 30-31 жовтня 2021 року у місті Львові, його переможці отримають право виступати у фіналі фестивалю 2022 року.

Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики українського автентичного фолькльору.

Фестиваль «Червона Рута» проводиться з 1989 року. Фінальні конкурси проводилися у Чернівцях, Запоріжжі, Донецьку, Харкові, Сімферополі, Севастополі, Дніпропетровську Кропивницькому та Києві.

У 2015 році фінальний конкурс проходив у Маріуполі, де Львівщина отримала переможця 3-ої премії у жанрі популярної музики Юлію Бузько.

У 2017 році фінальний конкурс проходив у Маріуполі, де Львівщина отримала переможця Гладій Катерину.

Просимо особистої зустрічі з нашими представниками!Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *