ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львова п’яний водій-втікач влаштував погоню, а потім погрожував стріляниною

Наталя Дуляба

|

30-річний нетверезий водій втікав від поліції трасою Київ – Чоп, врізався у зупинку, в а коли застряг на авто серед поля, погрожував стріляниною з рушниці. Про це Львівському порталу повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Випадок стався у вівторок, 9 березня, на трасі Київ – Чоп в смт Запитів, що недалеко від Львова. Патрульні помітили автомобіль Chevrolet, який проїхав залізничний переїзд на заборонене світло, відтак дали вказівку водію зупинитися.

Вимогу інспекторів чоловік проігнорував і почав утікати, а згодом в’їхав у зупинку громадського транспорту. Ця ДТП його не зупинила, тому водій продовжив рух. Застрягши серед поля, озброєний рушницею керманич вийшов зі свого авто і погрожував патрульним стріляниною, якщо ті не дадуть йому змоги втекти.

«Під час спроби втечі чоловік тричі вистрелив: один раз – вгору і двічі – в напрямку патрульних. Поліцейські своєю чергою використали табельну вогнепальну зброю, аби зупинити озброєного чоловіка. Утікача наздогнали й затримали. На щастя, обійшлося без потерпілих», – кажуть у патрульній поліції.

У 30-річного горе-водія, мешканця Львівщини, виявили ознаки алкогольного сп’яніння.

У патрульній поліції додають, що з початку 2021 року цього громадянина вже двічі притягували до адміністративної відповідальності, востаннє – кілька днів тому за перевищення швидкості.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) ККУ. Стаття передбачає покарання – від 9 до 15 років позбавлення волі або або довічне позбавленням волі.

Зловмисника затримали, наразі триває слідство.

Нагадаємо, недавно в Україні збільшили штрафи за водіння напідпитку і перевищення швидкості. Водій, який вперше попадеться п’яним за кермом, заплатить від 17 000 грн до 51 000 грн штрафу, також його позбавлять водійських прав на 10 років. За третій випадок ще й конфіскують авто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: патрульна поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *