ОСТАННІ НОВИНИ

У посилці з Британії львівські митники виявили стародавні монети XVIII століття

Юлія Осим

|

Днями на митний пост «Львів-поштовий» надійшла посилка з Великобританії на адресу приватної особи м. Київ. Замість вказаних у декларації побутових речей та аксесуарів митники виявили не задекларовані стародавні монети. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Галицької митниці.

Відправник зазначив у митній декларації, що пересилає інструменти, кухонні товари, аксесуари для одягу тощо. Та під час митного огляду було виявлено 36 монет. Серед них – 4 сучасні та 32 стародавні монети. Найдавнішою є монета «SVP OMNES SPESIOSA» Пізанської Республіки, датована 1727 роком.

Також є монети італійських республік XVI-XVIII ст, американського континенту, колоній Великої Британії тощо. Чимало монет із зображеннями, однак назви та датування не читаються.

За попередньою оцінкою експертів, вони мають історичну, нумізматичну та культурну цінність.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. Старовинні монети вилучено. Справу скерують до суду.

Фото Галицької митниці

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *