ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть чиновницю, з вини якої померла 57-річна бібліотекарка

Юлія Осим

|

На Золочівщині судитимуть чиновницю райдержадміністраці] через неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до смерті людини. Обвинуваченій загрожує до 7 років ув’язнення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

Встановлено, що 48-річна жінка працювала завідувачкою організаційно-методичного відділу Централізованої бібліотечної системи відділу культури, молоді та спорту. Вона відповідала за газове господарство у бібліотеках району, відтак, знала про те, що газопостачання на опалювальний сезон 2018-2019 не буде подаватися в приміщення даної бібліотеки, оскільки вона не подала для цього відповідних документів. Водночас, чиновниця не вжила заходів щодо запобігання спробам самовільного відновлення газопостачання, так як належних умов безпеки для цього не було.

За результатами проведених експертиз встановлено причинний зв’язок безвідповідальності чиновниці, через яку настала смерть бібліотекарки. Жінку обвинувачують у порушенні вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людини за ч.2 ст.271 ККУ.

Якщо вину правопорушниці доведуть, їй загрожує позбавлення волі на строк до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого.

Зазначимо, що у грудні 2018-го 57-річна працівниця бібліотеки в одному з сіл колишнього Миколаївського району смертельно отруїлася чадним газом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *