ОСТАННІ НОВИНИ

Вакцинація від Covid-19: вже зареєструвалися майже 45 тисяч українців

Юлія Осим

|

Від учора, 1 березня, в Україні запрацював онлайн-сервіс запису до вакцинації проти коронавірусу. На сьогодні реєстрацію здійснили майже 45 тисяч українців, які скористалися попереднім записом. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

Найбільше людей записалося через портал Дія – 38 531 особа. Через портал vaccination.covid19.gov.ua записалося 5 280 осіб. Та ще 671 особа – через контакт-центр МОЗ.

«Ці цифри є красномовним підтвердженням готовності українців до вакцинації та їх довіри до системи охорони здоров’я і планів Міністерства охорони здоров’я щодо подолання Covid-19», ол – зазначив глава МОЗ Максим Степанов.

За його словами, минулої доби щеплення зробили 1 700 українцям. Загалом від початку кампанії вакцинувалися майже 5 000 осіб.

Зазначимо, що вакцинація відбувається за каскадним принципом. Він передбачає збільшення кількості мобільних груп та стаціонарних пунктів щеплення з кожним наступним етапом вакцинальної кампанії. Відтак, у планах МОЗ охопити щепленням якомога більшу кількість населення в найкоротші терміни.

Нагадаємо, записатися до черги на вакцинацію можна трьома способами:

  • на сайті covid19.gov.ua;
  • через контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19;
  • через потрал державних послуг ДІЯ.

На сьогодні триває перший етап вакцинації. Щеплення отримують медики, які працюють із хворими на коронавірус, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на Covid-19, а також мешканці та персонал будинків для людей похилого віку та військовослужбовці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *