ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку року на кордоні з Польщею 148 разів хотіли відкупитись від карантину

Юлія Осим

|

Упродовж січня – лютого прикордонники Львівського загону зафіксували 148 спроб хабара. Українці та іноземці пропонували неправомірну вигоду за безперешкодний перетин державного кордону без проходження самоізоляції чи обсервації. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського прикордонного загону.

Також за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19, та пропуск через державний кордон тих громадян, у яких були заборони виїзду за кордон.

Лише за останній тиждень виявили 18 спроб підкупу на українсько-польському кордоні. Порушники пропонували 2 800 грн, 200 доларів США, 200 чеських крон, 50 злотих та 20 євро. Загалом грошових винагород пропонували на загальну суму 32 200 грн, 600 євро, 1300 злотих, 3200 чеських крон та 65 доларів США.

Від початку року порушників фіксували у пунктах пропуску «Рава-Руська», «Шегині», «Краківцеь» Львівського загону, та у пункті пропуску «Ягодин» Луцького загону.

Прикордонники наголошують, що за спробу підкупу громадяни несуть відповідальність, передбачену ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Нагадуємо, що на сьогодні Польща внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19. Цей перелік щотижня оновлюється МОЗ України. Громадяни, які в’їжджають в Україну з країни «червоної зони», переважно мають пройти самоізоляцію. А іноземці (крім певних винятків), які в’їжджають в Україну, зобов’язані мати страховку, яка передбачає лікування Covid-19, на весь термін перебування в нашій країні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *