ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові робот Da Vinci прооперував 13-річну дівчинку

Вероніка Рой

|

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели унікальну операцію 13-річній дівчинці з паталогією кишківника. Оперативне втручання дитині вперше в Україні відбулося за допомогою робота Da Vichi. Про це йдеться на Facebook-сторінці лікарні.

Робот Da Vinci прооперував першу дитину в Україні. Пацієнткою стала 13-річна дівчинка, що народилася із патологією кишківника. Операція тривала три години.

«Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Вона страждала від болей, що супроводжувалися блювотою.  До речі, у розвинутих країнах, де медицина є пріоритетом, такі патології усуваються саме за допомогою роботичних систем Da Vinci», – йдеться у повідомленні лікарні.

Операція минула успішно. Ранній післяопераційний період є задовільний. Дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і вже навіть ходить коридором. Попереду у пацієнтки ще тривала реабілітація, тім вона має хорошу перспективу назавжди забути про свою проблему.

Операцію виконували дитячий хірург Андрій Дворакевич, хірурги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський, анестезіолог Віктор Юрченко.

Нагадаємо, робот-хірург у державних комунальних лікарнях є лише у Львова. Його лікарні на початку листопада подарувала поштово-логістична група компаній Meest.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото та відео: лікарня швидкої допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *