ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарні швидкої допомоги Львова з'явився робот-хірург

Соломія Головіна

|

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова з’явився робот-хірург da Vinci. Про це повідомив головний лікар Олег Самчук у Facebook.

 

«Da Vinci – це мрія кожного хірурга. Він ювелірно і надточно допоможе видаляти найдрібніші пухлини. У лікаря-хірурга, який сидітиме за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, буде додатково ще чотири «руки», одна з яких – камера, що транслюватиме зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збільшенням. Це, як зазирнути всередину пацієнта, не розрізаючи його», – пояснив медик.

За його словами,  Da Vinci – найкрутіший у світі робот-хірург. Завдяки цій роботизованій системі пацієнти медзакладу отримають якість допомоги, рівній якої немає в жодній державній лікарні України.

Робота-хірурга використовуватимуть у видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, злоякісних новоутворень товстої та прямої кишки, а також у гінекології та кардіохірургії.

Операції здійснюватимуться із мінімальними травмами і ризиками для життя людей. Як додав Олег Самчук, пацієнтам більше не доведеться їхати на такі втручання за кордон.

«Що це дасть лікарям? Рівень розвитку, про який можна лише мріяти! Ми будемо вчити наших спеціалістів! Ми будемо запрошувати лікарів з усієї України вчитися разом з ними! Ми будемо ставати кращими заради наших пацієнтів, а це – кожен українець!», – сказав головний лікар.

Зараз робот проходить сертифікацію в Міністерстві охорони здоров’я України. Олег Самчук сподівається, що цей процес не займе більше місяця і вже у грудні почнуться операції.

Da Vinci привезли зі США, його подарувала компанія Meest.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Олег Самчук/Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *