ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати таки вирвали погодження на будівництво 5-поверхівки в центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада затвердила детальний план території у районі вул. Л. Мартовича, вул. І. Григоровича, вул. Дж. Дудаєва. Він передбачає знесення будинку на вулиці Поповича, 6 та будівництво на його місці 5-поверхівки. «За» відповідну ухвалу у четвер, 25 лютого, під час сесії проголосували 57 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

Затверджений детальний план території передбачає будівництво нового житлового будинку у підніжжі Калічої гори. Так, існуючу двоповерхову будівлю на вул. Поповича, 6 знесе ОСББ «Грушевський», а на її місці спорудить новий 5-поверховий будинок.

Будівництво вестимуть в межах історичного ареалу Львова.

Як вказано у документі, цей двоповерховий будинок перебуває у незадовільному стані, а на його реконструкцію потрібно чимало коштів. Саме тому ОСББ «Грушевський» запропонував знести будівлю, в якій зараз проживають 25 людей, а натомість спорудити нове житло.

Водночас мешканцям будинку на вул. Поповича, 6 мають дати квартири у новозбудованій будівлі. У п’ятиповерховому житловому будинку буде близько 40 квартир, також тут мають намір облаштувати підземний паркінг.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, до 2018 року серед засновників ОСББ «Грушевський» входив теперішній депутат Львівської міськради від «ЄС» Назарій Бербека та його бізнес-партнер Тарас Дідик. Вони є власниками будівельної компанії «Нова оселя».

Втім під час сесії Назарій Бербека заявив, що не має конфлікту інтересів щодо питання детального плану у районі вул. Л. Мартовича, вул. І. Григоровича, вул. Дж. Дудаєва.

«Майно, яке належало в межах цього детального плану, було реалізовано мною в 2017 році, тому жодного конфлікту інтересів у мене немає», – сказав він.

Серед засновників ОСББ «Грушевський» зараз є Лілія та Микола Князевичі, Георгій Пушинський та Степанія Марчак.

Як пишуть Наші гроші.Львів, 80-річна Степанія Марчак є матір’ю Ігоря Марчака – колишнього заступника начальника інспекції Держенергонагляду у Львівській області, директора «Львівтеплоенерго» та голови правління «Львівгазу». Микола Князевич є головним державним інспектором Державної митної служби України.

У вересні 2020 року Львівська міськрада вже затверджувала цей детальний план території, проте міський голова Андрій Садовий наклав на ухвалу вето і депутати не змогли його подолати.

Будинок на вул. Поповича, 6 , що підягає знесенню, спорудили у 1860-1870-х роках. Тут на початку ХХ століття проживав власник місцевої друкарні Бернард Мюллер, дружина якого видавала журнал «Кухня та здоров’я». Сама двоповерхова цегляна будівля до об’єктів культурної спадщини не належить.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *