ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові підсвітили Каплицю Боїмів та дзвіницю церкви на Сихові

Ольга Денисяка

|

Міжнародний день рідкісних (орфанних) захворювань в усьому світі відзначається 28 лютого. Зокрема, у межах акції «Я підтримую орфанних хворих», ЛКП «Львівсвітло» підсвітило Каплицю Боїмів та дзвіницю церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів спільно із Благодійним фондом «Ангели світла і добра» долучається до міжнародного місячника підтримки пацієнтів з орфанними захворюваннями. Символом цього дня є стрічка, яка поєднує зелений, фіолетовий, рожевий і синій кольори.

Так, від 22 до 28 лютого щодня близько 18:00 год. ЛКП «Львівсвітло» вмикатиме спеціальну підсвітку Каплиці Боїмів (червоного та синього кольору) та дзвіниці церкви Різдва Пресвятої Богородиці (синього кольору).

«Ці кольори – це як символ орфанних захворювань у всьому світі, щоб почули цих пацієнтів. Тому і було обрано ці кольори. Символом Міжнародного дня рідкісних (орфанних) захворювань є стрічка, яка поєднує зелений, фіолетовий, рожевий і синій кольори. Це всесвітні кольори — символи рідкісних захворювань – малиновий / фіолетовий / зелений / голубий – поєднання цих кольорів в природі, майже, не трапляється, або дуже рідко. Саме тому це символ рідкісності», – зазначив президент БФ «Ангели світла і добра» Роман Панчишин.

Довідково

Орфанні захворювання — рідкісні вроджені або набуті захворювання, які характеризуються тяжким, хронічним, прогресуючим перебігом, супроводжуються формуванням дегенеративних змін в організмі, зниженням якості та скороченням тривалості життя хворих і навіть становлять загрозу для життя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *