ОСТАННІ НОВИНИ

На акції протесту у Львові сталась сутичка між активістами і поліцією

Ольга Денисяка

|

Зранку 23 лютого на вулиці Городоцькій у Львові відбувся пікет біля підприємств, які належать Тарасові Козаку і його однопартійцю з ОПЗЖ Віктору Медведчуку. Під час акції протесту між активістами Національного корпусу та правоохоронцями відбулись сутички. Про це повідомляє Львівський портал.

У поліції Львівщини повідомили, що на місці події було близько 60 осіб, які поводилися агресивно, кидали димові шашки, намагалися підпалити шини та не реагували на зауваження поліцейських щодо припинення порушень правопорядку.

«Незважаючи на активну протидію учасників акції, правоохоронці припинили правопорушення. У результаті сутички травмовані четверо поліцейських, а у відділ поліції доставили шістьох активних учасників події», – йдеться в повідомленні поліції.

Своєю чергою активісти заявили, що розпочали блокування комерційних об’єктів підсанкційних депутатів «ОПЗЖ» Козака і Медведчука. Це підприємства: «Будімекс», «Бетонбуд», «Трансмонолітавто», що оформлені на родичів одіозних нардепів.

Учасники протесту кажуть, що заблокували виїзд техніки «Будімексу» і роботу основних офісів підприємств. Також Національний Корпус приніс шини та заклеїв офісну будівлю інформаційними листівками.

«Співробітники поліції здійснили спробу розблокування бізнесу колаборантів. Відбулися сутички. Правоохоронці застосувала кийки. Поліція взяла активістів у кільце. І впродовж години незаконно утримувала. Кількох націоналістів затримали», – заявляють активісти.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на термін  до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Зазначимо, що це вже друга акція протесту Нацкорпусу. Перша відбулась у вівторок, 16 лютого, під стінами підприємств власника телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна» Тараса Козака у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Національний Корпус  Львівщина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *