ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові успішно прооперували жінку із рідкісною 30-кілограмовою пухлиною

Наталя Дуляба

|

Медики Львівського онкоцентру видалили 47-річній жінці рідкісну пухлину, вага якої сягла понад 30 кг. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Унікальну операцію у Львівському онкоцентрі провели на початку лютого. За допомогою до медиків звернулася 47-річна жінка, в черевній порожнині якої виявили гігантську пухлину. Про її існування пацієнтка навіть не здогадувалась.

«До нас в онкоцентр звернулась пацієнтка, у якої два роки тому почав збільшуватись живіт. Особливого значення вона цьому не надала, оскільки вважала, що набрала тільки зайву вагу. У січні цього року жінка прийшла до свого сімейного лікаря і на ультразвуковому обстеженні було виявлено величезну пухлину в череві», – розповів гендиректор медзакладу Ігор Ковальчук.

Пацієнтку скерували в Львівський онкоцентр, де медики провели додаткові обстеження і підготували її до операції, яка тривала шість годин поспіль. Після видалення пухлини з’ясувалось, що її вага становила більше 30 кг.

Також після гістологічного дослідження медики встановили, що це була рідкісна пухлина черевної порожнини – ліпосаркома. Втім завдяки вчасно і вдало проведеній операції прогноз у пацієнтки є добрий. Рана загоїлась без ускладнень, зараз жінка проходить реабілітацію після складного хірургічного втручання.

Зазначимо, що Львівський онкоцентр (Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр) знаходиться у Львові на вул. Гашека.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *