ОСТАННІ НОВИНИ

Оперу «Лис Микита» відтепер можна переглянути онлайн

Ольга Денисяка

|

Львівська національна опера презентувала відеоверсію вистави «Лис Микита» за мотивами казки Івана Франка. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Опера «Лис Микита» доступна для перегляду на YouTube-каналі театру за цим посиланням.

Вихід відеоверсії вистави присвятили першій річниці її світової прем’єри, що відбулась 21 лютого 2020 року на сцені Львівської національної опери.
«Лис Микита» був написаний композитором Іваном Небесним на ексклюзивне замовлення театру в рамках програми розвитку генерального директора-художнього керівника театру Василя Вовкуна «Українськийпрорив».

Знаково, що опера одразу ж стала справжнім українським сімейним бестселером, який щоразу збирає наповнені зали захоплених глядачів. Наприкінці 2020 року виставу та її постановників – лібретиста та режисера Василя Вовкуна, композитора Івана Небесного та художницю костюмів Ганну Іпатьєву номіновали на здобуття Національної премії України імені Т. Шевченка. Зазначимо, що нагородження переможців традиційно відбувається 9 березня, у день народження Тараса Шевченка.

Відеоверсія вистави була здійснена за підтримки Українського культурного фонду. А от переглянути «Лиса Микиту» наживо на сцені Львівської національної опери можна вже 21 лютого – в день першої річниці прем’єри опери відбудуться одразу дві вистави, о 14:00 та 19:00 год.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *