ОСТАННІ НОВИНИ

З початку лютого на вулицях Львова травмувалося майже 900 людей

Вероніка Рой

|

У Львові з початку лютого вуличні травми отримали майже 900 осіб. За цей період було госпіталізовано 116 людей. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила начальниця управління охорони здоров’я ЛМР Наталія Літвінська.

За її словами, з 30 січня по 15 лютого у Львові вуличні травми отримали 890 людей, а госпіталізовано було 116 людей. Наталія Літвінська уточнила, що за аналогічний період 2020 року такі травми отримала 821 людина, з них 102 були госпіталізовані.

Керівниця управління охорони здоров’я зазначила, що кількість травмованих зросла через погоду. Левову частку травм займають переломи та вивихи.

На уточнююче питання, чи мають право травмовані львів’яни вимагати компенсацію, коли на них ненароком впаде бурулька, Наталія Літвінська відповіла: «По законодавству людям надається медична допомога відповідно до пакету. Далі, щоб отримати компенасацію, має встановлюватися причинно-наслідковий зв’язок. Це напевно може вирішувати тільки суд. Але ми надаємо допомогу у медичному режимі, за це платить НСЗУ. Далі людина повинна довести в суді, що це пов’язано з падіння бурульки, прибиранням снігу».

Головні правила безпеки при ожеледиці:

  • Не поспішайте: що повільніше ви йдете, то меншим є ризик впасти і травмуватися.
  • Не тримайте руки в кишенях: це дуже допоможе при падінні.
  • Присядьте, якщо відчуваєте, що втрачаєте рівновагу: це допоможе втриматися на ногах, а у разі падіння – падати буде не так високо і не так боляче.
  • Тримайтеся осторонь будівель, щоби захистити себе від падіння буруль.
  • Сконцентруйтесь, коли переходите дорогу: гальмівний шлях при ожеледиці значно збільшується.
  • Не взувайтесь у чоботи на високих підборах: ідеальний варіант – зручне взуття з рельєфною підошвою.

Навіть якщо не одразу, а через деякий час після падіння почала боліти голова з’явилася нудота чи біль у суглобах − терміново зверніться до лікаря!

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *