ОСТАННІ НОВИНИ

Дерев'яна церква на Львівщині перемогла у конкурсі від Вікіпедії

Ольга Денисяка

|

Відеоролик про дерев’яну церкву Святого Дмитра у селі Маткові перемогло у конкурсі від Української Вікіпедії. Його визнали найкращим у номінації «Відео» у конкурсі Вікі любить пам’ятки. Церква споруджена 1838 року і належить до переліку пам’яток світової спадщини ЮНЕСКО. Про це Львівському порталу повідомили в Департаменті Архітектури та містобудування Львівської ОДА.

Переглянути відео можна за цим посиланням.

Автор відео Ігор Мартинів розповідає, що до Маткова він потрапив у травні минулого року і відразу вирішив зняти відео про це місце для свого YouTube-каналу.

«До Маткова довелося потрапити у травні під час зйомок промо-ролика Львівщини. Одразу вирішив, що про це місце зроблю окреме відео для свого ютуб-каналу і для видання “Збруч”, де я веду рубрику “Пам’ятки Галичини”. І коли мені запропонували взяти участь у конкурсі від Вікіпедії, я подав саме це відео», – каже Ігор Мартинів.

 

Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько зазначила, що храм у с.Матків потребує реставрації.

«Цю унікальну пам’ятку бойківської архітектури ми подаємо на конкурс Велике будівництво в культурі. Храм потребує реставрації, а його куполи мають бути накриті гонтом. Сподіваємося, що відомість і суспільний резонанс додадуть і громаді, і нам, і експертам азарту – аби реставрувати церкву і зберегти пам’ятку автентичною», – пояснює Олена Василько.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *