ОСТАННІ НОВИНИ

На Новому Львові знесли «Полярон»

Наталя Дуляба

|

Днями на Новому Львові почали зносити останню будівлю колишнього заводу «Полярон», що на вул. Угорській. Так від потужного колись підприємства вже не залишиться й сліду. Про це повідомляє Львівський портал.

Зносити 5-поверхову будівлю, в якій раніше був центральний вхід на завод «Полярон», почали 4 лютого. Очевидцями цього стали місцеві мешканці та перехожі, вони зафіксували цей момент на фото і відео, які потім виклали у соцмережі.

Саме цю будівлю заводу можна було вважати певною візитівкою, адже її фасад рясно вкривав плющ, а на вході висіла вивіска «Полярон». Нерідко львів’яни тут фотографувалися.

 

Зазначимо, що демонтовувати споруди колишнього «Полярону» почали ще у 2015-му, а забудовувати житлом частину його території – орієнтовно у 2017-2018 роках. Дотепер на ділянці між просп. Червоної Калини, вул. Угорською, Тернопільською та Луганською вже звели цілий житловий квартал із офісами, школою та комерційними об’єктами.

Як пише Zaxid.net, корпус «Полярону», який знесли тепер, належав «Львівській політехніці» на праві держвласності. Компанія «КСФ Груп», що відразу по сусідству будує житло, через суд змусила університет демонтувати будівлю колишнього заводу через її аварійний стан.

Сам завод «Полярон» у Львові на вул. Угорській, 14 заснували у 1959 році на базі велосипедного заводу. У радянські часи це був один із найбільших виробників електронних виробів у Західній Україні. З 2014 року підприємство перебуває у стані банкрутства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото, відео: Facebook Роман Трощук, Марія Влах, Helen Furmanova, YouTube Варти 1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *