ОСТАННІ НОВИНИ

У Національній академії сухопутних військ вшанували пам’ять загиблого захисника

Юлія Осим

|

У Національній академії сухопутних військ у Львові вшанували пам’ять загиблого вихованця – капітана Маріса Камінського. Учасник героїчної оборони Луганського аеропорту загинув у 2017 році від обстрілу рсійсько-терористичних військ із заборонених мінськими домовленостями «Градів». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії.

У  2012 році юнак закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю «Управління діями аеромобільних підрозділів».

«Розпочавши службу у 80-й окремій аеромобільній бригаді, молодий офіцер одразу завоював авторитет серед командирів та підлеглих. З перших днів антитерористичної операції Маріс виконував бойові завдання на Сході України. Учасник героїчної оборони Луганського аеропорту, загинув від обстрілу, які здійснювали російсько-терористичні війська із заборонених Мінськими домовленостями «Градів», – йдеться у повідомленні.

Указом Президента України № 28/2017 від 8 лютого 2017 року, «за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», капітан Камінський Маріс Айдинович нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

У день роковин його загибелі, 3 лютого, курсанти та офіцери Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вшанували пам’ять бойового побратима, запаливши лампадки та поклавши квіти біля меморіалу, присвяченого полеглим випускникам навчального закладу. Присутні разом із військовим капеланом отцем Юрієм Балухом помолились за упокій його душі. Водночас весь особовий склад Національної академії вшанував світлу пам’ять капітана Маріса Камінського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *