За незаконну вирубку дерев у містах штрафуватимуть в 10 разів більше

Юлія Осим

|

В Україні планують збільшити штрафи за незаконну вирубку дерев у межах населених пунктів. Відповідний законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності, Верховна Рада прийняла у першому читанні. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції.

 

Порушення за ст.53 Кодексу про адміністративні правопорушення збільшиться майже у 10 разів.

«Штраф за знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників на об’єктах благоустрою у сфері зеленого господарства населених пунктів (стаття 153 КУпАП) підвищується до 1700 – 3400 гривень для громадян та 5100-8500 гривень для посадових осіб. Раніше штраф становив 170-510 гривень та 510-850 гривень відповідно», – розповів голова Державної екологічної інспекції Анатолій Мальований.

 

Окрім того, до Кримінального кодексу введуть нову статтю 246-1, яка передбачатиме, зокрема, позбавлення волі на строк до трьох років.

Відтак, за умисне знищення, пошкодження дерев, чагарників в населених пунктах, що заподіяло істотну шкоду, передбачені штраф для громадян у розмірі 8500-17 000 гривень, виправні роботи на строк до двох років, обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Істотною шкодою вважається така, що у 20 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

У Держекоінспекції наголошують, що прийняття цього законопроекту дозволить посилити захист зелених насаджень у містах. Це особливо важливо для сучасних мегаполісів та промислових міст.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *