ОСТАННІ НОВИНИ

Помер режисер Сергій Проскурня

Ольга Денисяка

|

На 64 році життя помер український режисер і продюсер Сергій Проскурня. Про це на сторінці у Facebook повідомив ексміністр культури Євген Нищук, передає Львівський портал.

 

«Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав “наш Драматург”. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив. Величезна втрата для мене, для усіх нас», – написав Євген Нищук.

 

Сергій Проскурня  – лавреат премії Національної спілки театральних діячів України «Експеримент». З грудня 2007 року працював у команді міністра культури і туризму Василя Вовкуна, пізніше став радником міністра на громадських засадах. Працював художнім керівником Одеського театру опери та балету.

У 2009-2015 роках був головним режисером Черкаського драмтеатру, у 2013–2014 роках створив кінопроєкт «Наш Шевченко».

У березні 2011 розпочав у Черкасах постановку драматичної поеми-тетралогії Богдана Стельмаха «Тарас» у 3 частинах. Проєкт тривав до 2014 року.

9 березня 2014 року до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка Проскурня випустив фільм «Тарас Шевченко. Ідентифікація»‪.

Створив ораторію «З нами Бог», присвятивши її героям Небесної сотні і учасникам війни на сході країни. З 2015 року режисерував святкові концерти до Дня незалежності України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *