ОСТАННІ НОВИНИ

Автобус зачепив дверима багажника: у Львові медики врятували жінці руку

Юлія Осим

|

У Львові медики врятували 49-річну мешканку Сколівщини, яку травмував автобус, коли вона йшла з церкви. У жінки діагностували розрив ліктьового суглоба, плечової артерії та вени руки. Лікарям довелося вийняти частину вену з ноги, аби врятувати пацієнтці руку. Про це Львівському порталу повідомили у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

 

Автобус зачепив жінку дверима багажника, від чого вона втратила свідомість. У медзаклад постраждалу привезли з вивихнутим та розірваним ліктьовим суглобом, розірваними  плечовою артерією та веною руки. Від цього у неї розвинулася гостра ішемія. Через пересічення кров не доходила до кінцівки. Судинні хірурги разом з травматологами негайно прооперували жінку, аби врятувавати руку.

 

«Спершу спеціалісти підготували все для анастомозу, виділили плечову артерію вище та нижче від розриву. Тоді травматологи наклали апарат зовнішньої фіксації, адже ліктьовий суглоб був повністю розірваний! Після чого судинні хірурги вийняли частинку вени з ноги та спротезували ділянку артерії, яка була розірвана. Таким чином медики відновили кровотік до кінцівки», – пояснили у лікарні.

За словами медиків, пацієнтку ще чекає мультидисциплінарне спостереження та довготривала реабілітація, оскільки потрібно відновити повноцінну роботу пошкоджених нервів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новин Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *