ОСТАННІ НОВИНИ

Театр Заньковецької запрошує на прем’єру вистави «Конотопська відьма»

Андрій Котенський

|

Національний академічний український драматичний театр Ім. Марії Заньковецької запрошує на прем’єру вистави «Конотопська відьма». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі театру.

«Конотопська відьма» в репертуарі заньківчан – гопак-опера інсценізована Богданом Жолдаком на сатирично-фантастичну повість Григорія Квітки-Основ’яненка.

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський.

Художник-постановник – Наталя Тарасенко.

Композитор – народний артист України, лауреат Національної премії України ім.Т.Шевченка Ігор Поклад.

За участю Оркестру театру під керівництвом народного артиста України Богдана Мочурада.

«Конотопська відьма» – комедійна вистава від відомого заньківчанина режисера Вадима Сікорського. В сюжеті десь на другому плані проходить історія кохання красуні Олени та козака Дем’яна. Але проблема в тому, що неграмотний сотник славного містечка Конотоп теж «поклав око» на Олену. А тут ще й потрібно готуватися до походу… Вихід зі складної ситуації один – треба перетопити всіх відьом, щоб розв’язувати проблему із посухою в Конотопі.

Неочікувано для самого сотника, серед нещасних дівчат, таки виявляється справжня відьма – Явдоха Зубиха. І замість розправи, спільно із писарем Прокопом Пістряком, Микита Забрьоха вирішує використати відьомську силу у своїй любовній історії. Але відьма вже має також свої плани і як «приворотне зілля» дає Микиті з’їсти пів жаби. Чим далі, тим все кумедніше розвивається сюжет, та для сотника і писаря такий сюжет стає геть неочікуваним.

Чим закінчується любовна пригода Забрьохи, актори розкажуть зі сцени.

Вистави заплановано на 24, 27, 28 лютого о 18.00. Квитки вже у продажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *