ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «швидка» довезла пацієнтку з інсультом до лікарні за 7 хв

Юлія Осим

|

Минулого тижня у Львові карета «швидкої» доставила пацієнтку з інсультом до лікарні всього за 7 хв. А за кермом автомобіля була єдина на Львівщині водійка центру екстреної допомоги Оксана Захарко. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному центрі екстрено медичної допомоги та медицини катастроф.

 

Терміновий виклик надійшов на третю підстанцію станції «Львів» ще 20 січня. Тоді з 8-ої клінічної лікарні Львова потрібно було негайно перевезти хвору з інсультом. Виклик передали бригаді у складі лікарки Юлії Дзьоби та фельдшерки Марії Носик.

«Жінка була у важкому стані, лікарка оцінила ситуацію, і мовить: «давай, Оксано, як ти вмієш!». Я увімкнула сирену, проблискові маячки – і за 7 хв з Восьмої лікарні домчали в лікарню швидкої допомоги й передали пацієнтку медичному персоналу», – розповіла водійка Оксана Захарко.

 

Нагадаємо, що з 1 січня почала діяти урядова постанова, згідно з якою бригада екстреної служби до пацієнта повинна прибути до пацієнта у критичному стані не пізніше 10 хв. Більше про те, до кого бригада приїде швидше, а кому доведеться зачекати, читайте.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *