ОСТАННІ НОВИНИ

Турки збудують на Сколівщині вітрову електростанцію

Наталя Дуляба

|

Турецька компанія «Атлас Глобал Енерджі» спорудить у Сколівському районі вітрову електростанцію потужністю 60 МВт. В будівництво інвестують близько 72 млн євро. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Нові вітрову електростанцію турецький інвестор збудує в районі села Тухолька Сколівського району, що неподалік гірськолижного курорту «Плай».

Вкласти в будівництво «Атлас Глобал Енерджі» збирається близько 72 млн євро. Ввести об’єкт в експлуатацію планують у серпні 2022 року.

Майбутня вітрова електростанція складтиметься з 16 турбін, їхня загальна потужність становить 60МВт. По завершенню всіх робіт електростанцію мають під’єднати до підстанції «Лавочне-Т» «Укрзалізниці», а вироблену електроенергію реалізовуватимуть в загальну мережу за «зеленим» тарифом.

Крім того, турки також мають відреконструювати близько 6 км під’їзної дороги від села Тухолька.

«На сьогодні ми отримали дозвіл на будівництво 16 вітрових турбін. Компанія відвела в установленому законодавством порядку 22 земельні ділянки для будівництва ВЕС. У процесі розробки перебуває проект будівництва мереж 35 та 110 кВ, а також реконструкції дороги. Цього року ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції “Лавочне-Т”, фундаменти для турбін, почати тендерні процедури із реконструкції підстанції. На 2022 рік плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт», – розповів представник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» в Україні Святослав Жмуцький.

Зазначимо, що це буде вже третя вітрова електростанція на Львівщині. Зараз на території області працюють дві ВЕС потужністю 33,9 МВт.

Додамо, що турецька компанія «Атлас Глобал Енерджі» працює у секторі відновлювальної енергетики більше 15 років. У Туреччині побудувала 8 ВЕС, ще 3 ГЕС – у Грузії й Туреччині. Електроенергію від них споживають 2 мільйони осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *