ОСТАННІ НОВИНИ

Архітектурну візитівку Трускавця відреставрують за ґрант ЄС

Наталя Дуляба

|

Дерев’яну віллу Гопляна, що є однією з архітектурних візитівок Трускавця, відреставрують за 19,3 млн грн. Більше 80% цієї суми – це ґрант від Європейського Союзу. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті архітектури та містобудування ЛОДА.

 

Відновити старовинну дерев’яну віллу Гопляна вдасться завдяки перемозі у конкурсі секторальної бюджетної підтримки ЄС. Так, Євросоюз виділить ґрант, який покриє більшість витрат, необхідних для проведення реставрації.

Відновлення пам’ятки архітектури обійдеться у 19,3 млн грн. 16 млн грн дасть Євросоюз, ще 1,8 млн грн виділить зі свого бюджету область і трохи більше 1,5 млн грн додасть Трускавець.

Реставрація вілли має розпочатися ще цього року, завершити всі роботи мають до кінця 2022-го.

Зазначимо, що дерев’яна вілла Гопляна є однією з архітектурних візитівок Трускавця. Її спорудили на початку ХХ ст. без жодного цвяха за проєктом архітектора Яна Семковіча у традиційних формах модерну з елементами карпатського різьбленого стилю.

Сьогодні тут діє Художній музей українського майстра гобелену Михайла Біласа.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *