ОСТАННІ НОВИНИ

Академія сухопутних військ вшанувала випускника, що загинув у боях за Донецький аеропорт

Вероніка Рой

|

В Національній академії сухопутних військ вшанували пам’ять випускника Володимира Марковського, який шість років тому трагічно загинув у боях за Донецький аеропорт. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Пам’ять полеглого побратима вшанували біля пам’ятної стели на честь загиблих випускників Національної академії: разом із військовим капеланом помолились за упокій його душі, запалили лампадки та поклали квіти. А весь особовий склад навчального закладу згадав його подвиг та віддав шану воїну хвилиною мовчання.

Як розповідають в Академії сухопутних військ, Володимир Марковський після завершення навчання у навчальному закладі 2009 року за спеціальністю проходив службу у 95 окремій аеромобільній бригаді (нині – 95 окрема десантно-штурмова бригада).

20 січня 2015 року під час боїв за Донецький аеропорт двоє українських розвідників підірвались на ворожому фугасі. Ротний Володимир Марковський разом зі своїми бійцями евакуював їх до машини, в цей момент поряд розірвався снаряд. Командир прийняв удар на себе, прикрив собою бійця, врятувавши йому життя. Внаслідок важких поранень капітан Марковський загинув на місці.

Указом президента України капітан Володимир Марковський нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *