ОСТАННІ НОВИНИ

З бюджету Львівщини на ремонт доріг планують витратити 150 млн грн

Юлія Осим

|

На ремонт доріг на Львівщині цьогоріч з обласного бюджету планують скерувати 150 млн гривень. Ще близько 900 млн грн передбачено з Державного дорожнього фонду. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Обласні кошти скерують на реалізацію цільової Програми розвитку та утримання автомобільних доріг організації та безпеки дорожнього руху на 2021-2023 рр. Додамо, що мета програми – проведення ремонту доріг Львівщини, зниження рівня дорожньо-транспортних пригод, застосування сучасних матеріалів, новітніх технологій та удосконалення системи контролю за якістю виконання робіт. Також у межах програми відбуватиметься співпраця з місцевими громадами у плануванні ремонтних робіт на дорогах загального користування державного та місцевого значення.

За отримані з Державного дорожнього фонду гроші в області хочуть відремонтувати близько 50 км доріг місцевого значення.

 

«Зокрема, плануємо завершити роботи на дорогах Бориня-Боберка, Перемишляни-Чемеринці-Плугів, Рава-Руська – Гайок. Окрім того,  програмою передбачений  – розвиток придорожньої інфраструктури, а саме будівництво велодоріжок, хідників, облаштування місць габаритно-вагового контролю та придорожніх сервісів», ол – відзначив директор департаменту дорожнього господарства ЛОДА Орест Шулікоський.

Окрім ремонту автошляхів, на Львівщині підвищуватимуть рівень безпеки дорожнього руху. Зокрема, проводитимуть заходи задля зменшення кількості ДТП. Передбачено освітлення пішохідних переходів та транспортних розв’язок, також встановлення відеонагляду на дорогах.

Торік на ремонт доріг місцевого значення Львівська область отримала понад 1,7 млрд грн з обласного та державного бюджетів. За ці кошти відремонтували 250 км шляхів, серед яких Мшанець – Стрілки, Ясенів – Золочів, Східниця – Верхнє Синьовидне,  Боберка – Бориня, Славське – Хащованя, Турка – Східниця, Славське – Вигода.

Окрім того, відновили 10 мостів, наймасштабним з них був міст у Крушельниці.

Також на дорогах загального користування місцевого значення встановлено майже 800 дорожніх знаків, горизонтальну розмітку на протяжності 350 км, металеве бар’єрне огородження протядністю 5 5000 м, а також 2 700 м. кв. пішохідних переходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *