ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині у 2,5 рази побільшало дітей, які потерпають від насилля у сім’ї

Юлія Осим

|

За минулий рік у Львівській області кількість дітей, які страждають від насилля в сім’ї, збільшилася у 2,5 рази. Разом з тим, поменшало дітей, які перебувають на обліку у зв’язку з різними життєвими обставинами. Про це повідомив начальник Служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Станом на 31 грудня 2020 року в області виявили 107 дітей, які стали жертвами насилля у родинах, проти 44 таких осіб на початок минулого року.

«Це означає, що проблематика в сім’ях, де особливо діти стають жертвами насилля, є актуальною. Ми реагуємо на всі дзвінки, які приходять на «гарячу лінію», а такі отримуємо практично щодня з того чи іншого району. У 30% історії не підтверджуються. Натомість у 70% ми відповідно реагуємо. Якщо раніше чекали, поки справа дійде до суду, то зараз як тільки приходять матеріали, ставимо дитину на облік, працюємо зі сім’єю, працюємо з дитиною, і якщо підстави зникають, знімаємо з обліку», – пояснив Володимир Лис.

 

Додамо, що упродовж минулого року на Львівщині працівники служби у справах дітей здійснили 753 профілактичні заходи. Під час рейдів було обстежено 1 839 сімей, у яких 961 батьки отримали попередження про неналежне виконання ними батьківських обов’язків. До відповідальності притягнуто 185 батьків.

Як зазначають у Службі у справах дітей, здебільшого в поле зору потрапляють діти віком 14-18 років, минулоріч у Львівській області таких виявили 63 дитини.

У Нацполіції Львівщини додають, що протягом 2020 року правоохоронцями було складено 376 протоколів за домашнє насильство, з них 190 протоколів – це випадки, де потерпілими є діти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *