ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні подорожчали вина вітчизняного виробника

Юлія Осим

|

Уряд прийняв постанову, якою врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції. Згідно з документом, мінімальна роздрібна ціна на українські ігристі вина підвищується з 89 до 109 грн за пляшку 0,7 – 0,75 літра. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Мінекономіки.

 

Прийнята постанова спрямована на сприяння розвитку виноградарства та виноробства, підтримку національних виробників, боротьбу з фальсифікатом та підвищення якості продукції. А також врегульовує питання «ціна має дорівнювати якості».

«Національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв’язку з чим була загроза закриттю українських виноробних заводів. Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу, зберегти наявні та створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету та соціальної стабільності», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

 

Він наголосив, що на сьогодні головна проблематика полягає в тому, що на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина продається за ціною як ігристе вино. Через це українські виробники якісних ігристих вин опиняються у неконкурентній ситуації, натомість українські споживачі купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

«Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії та забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. У результаті виграють всі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований, продукт», – додав міністр Ігор Петрашко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *