ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники заводу ЛОРТА скаржаться на скорочення графіка і борги зі зарплати

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 4 січня, більше пів сотні працівників заводу «Львівське об’єднання радіотехнічної апаратури» (ЛОРТА) прийшли на роботу, однак їх не впустили на територію підприємства. Про це Львівському порталу повідомила голова профспілкового комітету заводу Галина Тарнавська.

 

Досі робітники заводу ЛОРТА працювали лише один день на тиждень – щопонеділка. І коли вони сьогодні, 4 січня, прийшли на роботу, то не змогли потрапили навіть на територію підприємства.

З’ясувалось, що з 9 грудня на заводі діє новий робочий графік – один раз на місяць. Відповідний наказ, датований 2 грудня 2020 року, продемонструвало працівникам керівництво.

«За законом про такий наказ мали повідомляти за два місяці і під особистий підпис кожного працівника, оскільки він вносить істотні зміни в умови праці. Але до сьогодні про нього ніхто не знав. Ані з юристом, ані зі мною, як головою профспілки, цей наказ не погоджували», – наголосила Галина Тарнавська.

За її словами, працівників заводу також позбавили відпустки за грудень 2020 року.

Крім цього, держава заборгувала ЛОРТА 11 млн грн оборонного замовлення. Працівники залишились без платні, а наприкінці листопада підприємству ще й відімкнули електроенергію через борг. Майже місяць завод працював в обмеженому режимі.

У профспілці заводу кажуть, що востаннє працівникам виплачували частину зарплати у серпні минулого року. Відтак дотепер борг сягнув 15 млн грн. У своїй офіційній заяві колектив ЛОРТА висунув вимоги:

  • виплатити заборговану за 4 місяці зарплату;
  • відновити попередній режим роботи;
  • надати відпустки працівникам згідно з законодавством;
  • замінити керівництво заводу.

Якщо до вимог працівників ЛОРТА не дослухаються, то вони кажуть, що готові до радикальних дій.

Додамо, що ЛОРТА – львівський завод радіотехнічної апаратури, апаратури зв’язку спеціального призначення, який входить до складу українського оборонного промислового комплексу. Підприємство існує з 1944 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *