ОСТАННІ НОВИНИ

ВООЗ радить носити маски навіть тим, хто одужав від COVID-19

Вероніка Рой

|

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує носити маски людям, які вже перехворіли на коронавірус, через невизначений період наявності антитіл в організмі. Про це заявила представник ВООЗ Марія Ван Керкхове, передає Укрінформ.

 

«Ми не знаємо, як довго триває імунна відповідь (в людському організмі, – ред.). Тому так важливо продовжувати (навіть тим, хто одужав від коронавірусу, – ред.) практикувати фізичне дистанціювання, мити руки милом та чистою водою або спиртовими засобами обробки, носити маски і дотримуватися всіх заходів безпеки, які оголошені в місцях, де живемо та працюємо», – повідомила вона.

За словами Ван Керкхове, люди можуть повторно заразитися коронавірусом, як це відбувається й з іншими вірусами.

Водночас, вона зауважила, що наразі невідомо як часто людина може заразитися COVID-19, проте вже відомі випадки повторного захворювання на коронавірус у ряді країн світу.

Вона зазначила, що імунна відповідь організму на коронавірус може тривати в людини від декількох місяців.

Нагадаємо, австралійські дослідники виявили, що люди, які перехворіли COVID-19, мають імунну пам’ять для захисту від повторного зараження протягом мінімум восьми місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *