ОСТАННІ НОВИНИ

За рік через нелегальних працівників роботодавці Львівщини «влетіли» на 18 млн штрафу

Соломія Головіна

|

На Львівщині за рік через порушення роботодавцями трудового законодавства накладено 225 штрафів на понад 22 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУ Держпраці у Львівській області.

 

Зазначається, що найпоширенішим порушенням є допуск роботодавцями до роботи неоформлених працівників. Відтак через це застосовано санкцій на 18 млн грн.

«На підприємствах Львівщини виявили 245 осіб, що виконували відповідні посадові обов’язки без укладеного трудового договору. Відтак, ГУ Держпраці застосовано 78 санкцій на суму більше 17 млн грн. Окрім того, 3 санкції у розмірі понад 1 млн грн винесено за повторне порушення, а саме допуск до роботи нелегальних працівників, вчинене протягом двох років з дня виявлення такого», – мовиться у повідомленні.

При цьому у Держпраці Львівщини наголошують, що 43 суб’єкти господарювання оштрафували за несвоєчасну виплату заробітної плати працівникам. Загальний розмір санкцій – понад 600 тис. грн.

За недопущення роботодавцями державних інспекторів до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю та створення перешкод у її проведенні винесено 41 санкцію на понад 570 тис. грн.

Також 11 санкцій застосовано за недопущення та перешкоджання проведенню перевірки під час виявлення неоформлених працівників. Розмір штрафів складає більше 2,6 млн грн.

За порушення інших вимог законодавства про працю суб’єктам господарювання винесено 49 санкцій.

«У випадку усунення порушення у встановлений інспекторами праці строк фінансова санкція до суб’єкта господарювання не застосовується. Лише у випадку виявлення використання праці неоформлених працівників заходи щодо притягнення суб’єкта господарювання до відповідальності вживаються одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення цього порушення», – пояснюють у Держпраці Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *