Львівщина отримала бюджет на 2021 рік

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада сьогодні, 22 грудня, під час позачергової сесії ухвалила бюджет на 2021 рік у розмірі понад 5,1 млрд грн. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Так, прогнозований обсяг головного фінансового документа за видатками – 5 134,6 млн грн, за доходами – 5 134,6 млн грн.

Під час брифінгу голова ЛОР Ірина Гримак пояснила, що депутати ще не розподіляли кошти між галузями.

«Сьогодні ми говоримо про загальну цифру в бюджеті. Хочу в черговий раз звернутися до депутатського корпусу, що нині дуже важливо якісно пропрацювати нові програми, які затверджуватимемо швидше за все вкінці січня – на початку лютого, щоб якісно подивитися на кожну галузь, чітко поставити пріоритети і ті завдання, які першочергово потрібні для розвитку і підтримки кожної з галузей», – зауважила очільниця ЛОР.

Як зазначають у пресслужбі ЛОР, обласний бюджет передбачає, що власні доходи 2021 року становитимуть 3 155,2 млн грн. До порівняння: у 2020 році – 3 277,5 млн грн, а очікуване виконання 2,873 млн грн.

Із метою фінансування видатків на утримання та першочергових заходів затвердять 12 програм соціального характеру, на що депутатський корпус передбачив кошти в сумі 782 млн грн із терміном фінансування січень – березень. На виконання решти програм зафіксували в обласному бюджеті 2021 року нерозподілену суму – 479 млн грн.

Також наголошується, що загалом на реалізацію обласних програм на Львівщині наступного року планують скерувати – 1,4 млрд грн, ця цифра є на рівні 2020 року.

Окрім того необхідно зауважити, що держбюджет-2021 відповідно до нового адміністративно-територіального устрою передбачає переведення на прямі міжбюджетні відносини 73 громади Львівщини.

У державному бюджеті-2021 року є нові бюджетні програми і субвенції для місцевих бюджетів. Вони поки не відображені в обласному бюджеті. До них будуть прописані порядки і вже при уточненні показників бюджету отримаємо цифри для області. Передбачається, що більшість з цих субвенцій будуть розподілені відразу на рівень громад.

Крім того, у державному бюджеті для Львівщини передбачено низку державних інвестиційних проектів на загальну суму 277  млн грн.

  • «Реставрація головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка» – 36 млн грн.
  •  «Заходи із забезпечення протипаводкового захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та угідь у Львівській області» – 5 млн грн.
  •  «Будівництво водопровідних мереж в населених пунктах Львівської області, що користуються привізною водою» – 10 млн грн.
  •  Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні – 150 млн грн.
  •  «Створення сучасного мультифункціонального мистецького простору шляхом нового будівництва на вул. Стефаника, 3, у м. Львові» – 4 млн грн.
  • «Модернізація сцени Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької» – 54,5  млн грн.
  •  «Створення першого в Україні акустичного концертного залу у Львівській спец. муз. школи-інтернату ім. С. Крушельницької» – 17,8 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал раніше, обсяг бюджету області на 2020 рік сягав 6,2 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *