ОСТАННІ НОВИНИ

Військовий оркестр США привітав українців зі святами та заспівав «Щедрик»

Вероніка Рой

|

Хор військово-повітряних сил виконав пісню «Щедрик» українського композитора Миколи Леонтовича. Відео виконання «Щедрика» презентувала підполковниця Крістіна Мур Уррутія, керівниця оркестру ВПС США в Європі, передає Львівський портал.

Вона зазначила, що у 1921 році, коли національний хор відвідував США з концертними гастролями, американського хорового диригента Петра Вільговського захопила пісня-колядка композитора Миколи Леонтовича. Вільговському українська пісня нагадувала йому дзвони і він вирішив перекласти її на нову версію, на англійську мову.

«Сьогодні «Колядка дзвонів» – одна з найулюбленіших різдвяних пісень у США на знак вшанування американсько-українського партнерства», – зазначила Крістіна Мур Уррутія.

Різдвяна колядка «Щедрик» відома в усьому світі саме в обробці Миколи Леонтовича та має англійську назву «Carol of the Bells» («Колядка дзвонів»). Походження оригінальної мелодії «Щедрика» невідоме. А обробка українського композитора вперше пролунала у виконанні хору Київського університету в 1916 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Відео: USEmbassyKyiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *