ОСТАННІ НОВИНИ

Восьмеро львівських викладачів увійшли до світового рейтингу науковців

Ольга Денисяка

|

Восьмеро викладачів львівських вищих навчальних закладів увійшли до рейтингу ТОП-2% науковців світу. Усього в цей список потрапило 85 українців. Про це на сторінці у Facebook повідомив керівник департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, передає Львівський портал.

 

Львівщину у цьому престижному рейтингу представляють вісім науковців, серед яких шестеро викладачів НУ «Львівська політехніка» та по одному представнику від Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача.

До еліти світової науки увійшли:

  • Висоцька Вікторія Анатоліївна (кафедра інформаційних систем та мереж, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Кирчей Іван Ігорович (Інститут прикладних проблем механіки і математики
  • ім. Я. С. Підстригача)
  • Шаховська Наталія Богданівна (кафедра систем штучного інтелекту, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Пукач Петро Ярославович (кафедра обчислювальної математики та програмування, Інститут прикладної математики та фундаментальних наук, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Литвин Василь Володимирович (кафедра інформаційних систем та мереж, Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Лесик Роман Богданович (кафедра фармацевтичної, органічної і біоорганічної хімії, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького).
  • Нитребич Зіновій Миколайович (кафедра вищої математики, Інститут прикладної математики та фундаментальних наук, Національний університет «Львівська політехніка»).
  • Клим Галина Іванівна (кафедра спеціалізованих комп’ютерних систем, Інститут комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, Національний університет «Львівська політехніка»).

Рейтинг складали аналітики Стенфордського університету і видавництва Elsevier та SciTech Strategies. Зазначений проект оцінює весь науковий результат дослідників за наукометричними показниками, беручи до уваги  індекс Гірша, кількість цитат або позицію у списку авторів (перший чи останній автор), тощо.

Список включає більше 160 тисяч вчених з усього світу, які розподілені за 22 науковими напрямками, розділених на 176 конкретних областей досліджень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *