ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд спростив призначення субсидій на комуналку для безробітних

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів України надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів. Про це Львівському порталу повідомили у Мінсоцполітики.

 

На засіданні 16 грудня уряд вдосконалив порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг.

Так, надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах або перебувають за кордоном під час догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

«Також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії)», – йдеться у повідомленні.

Крім того, розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між «Ощадбанком» та одержувачами пільг і житлових субсидій через використання месенджерів, а також встановлено порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг й житлових субсидій у грошовій безготівковій формах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *