ОСТАННІ НОВИНИ

Дитяча лікарня на Орлика придбала портативний УЗД-апарат

Соломія Головіна

|

Міська дитяча клінічна лікарня, що на вул. Орлика, придбала портативний ультразвуковий діагностичний апарат експертного класу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Подарунок до Дня святого Миколая діткам дитячої лікарні на Орлика зробив і колектив нашого медзакладу. За кошти, зароблені у 2020 році, придбано портативний ультразвуковий діагностичний апарат експертного класу GE Versana Active», – зазначив керівник міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Переваги цього апарата в тому, що він дозволяє проводити невідкладне, кваліфіковане УЗД-дослідження (нейросонографія, УЗД внутрішніх органів, нирок, серця, судин) діткам, які перебувають на дихальній підтримці, отримують інтенсивну терапію, іммобілізовані чи з інших причин не можуть бути транспортовані для проведення УЗД. Також завдяки апарату можна проводити інтраопераційні дослідження.

Апарат має 5 датчиків, які дозволяють проводити УЗД-обстеження діткам усіх вікових груп (від народження до 18 років), а також є можливість архівувати УЗД-зображення, що дає можливість проводити динамічну оцінку стану пацієнта і додаткові розрахунки.

Загалом, цей УЗД-апарат має доволі широкий спектр застосування: абдомінальні дослідження, кардіологія, акушерство і гінекологія, неврологія, урологія, травматологія і ортопедія, ендокринологія, ангіологія, поверхнево розташовані органи і тканини, онкологія, інтраопераційні дослідження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *