ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині загинула 57-річна бібліотекарка. Деталі

Наталя Дуляба

|

В сільській бібліотеці на Миколаївщині загинула 57-річна працівниці. Жінка отруїлась чадним газом. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Фатальний випадок стався в понеділок, 14 грудня, в одному зі сіл Миколаївського району. У приміщенні місцевої бібліотеки мертвою виявили 57-річну працівницю, місцеву мешканку.

Як встановили правоохоронці, жінка опалювала своє робоче місце за допомогою кахельної печі, до якої підведений газ. За висновками медиків, вона померла внаслідок отруєння чадним газом.

«Витік продуктів згоряння, якими отруїлась жінка, стався через самовільне поновлення подачі газу до несправної печі у приміщенні бібліотеки, самовільне відключення сигналізатора мікроконцентрації чадного газу, незабезпечення належного технічного стану димових і вентиляційних каналів», – кажуть у поліції.

За версією слідства, винною у смерті бібліотекарки може бути 48-річна службовиця Миколаївської централізованої бібліотечної системи, яка не виконала своїх посадових обов’язків і не простежила за станом пічного опалення та вимових і вентиляційних каналів у бібліотеці.

Посадовиці оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до семи років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *