ОСТАННІ НОВИНИ

74-річна львів'янка єдина написала цьогорічний радіодиктант без жодної помилки

Соломія Головіна

|

Оголошено переможців XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який писали тисячі людей в День  писемності та мови 9 листопада. Жодної помилки у диктанті не зробили 74-річна львів’янка. Список переможців озвучили у прямому ефірі Українського радіо.

 

Загалом організатори отримали близько 16 тисяч листів. З них близько 14 тисяч – електронною поштою, ще 2 тисячі робіт надішли у паперовому вигляді.

Лише одна учасниця написала радіодиктант без жодної помилки. Це 74-річна лікарка-бактеріологиня зі Львова Гоянюк Х.Я. Як розповіла переможниця, вона вже вдвадцяте бере участь у радіодиктанті.

«Цього року радіодиктант пишу 20 раз. І це для мене свято! В цей день я вимикаю усі телефони, налаштовую диктофон для запису радіодиктанту і чекаю на цю урочисту мить. Потім перевіряю написаний текст та уважно слухаю інтонацію диктора. Багато разів мені щастило і я писала диктант без помилок. Любов до української мови мені прищепив мій батько, який викладав українську мову та літературу», – поділилась учасниця.

Усього було визначено 17 переможців Загальнонаціонального радіодиктанту, які припустилися по 0-2 помилки. Із повним списком можна ознайомитися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *