ОСТАННІ НОВИНИ

В аеропорту «Львів» у пасажира конфіскували майже мільйон

Андрій Котенський

|

Львівський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і ухвалив рішення про конфіскацію 26 850 євро (за сьогоднішнім курсом – 912 900 грн) в дохід держави і накладення штрафу в розмірі 1700 грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Галицької митниці.

 

За даними миткиків, у жовтні цього року громадянин України прямував у Німеччину через пункт пропуску «Львів аеропорт». Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Під час митного оформлення у працівників виникла підозра, що громадянин може мати приховані товари. Його усно опитали щодо наявності товарів та готівкових коштів, що перевищують норми, на що громадянин заявив, що має на руках 36 850 євро. Однак на момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та дозвільних документів на вивезення валюти не подав.

 

За порушення митних правил склали протокол. 10 000 євро (норма) було повернуто громадянину, решту валюти – вилучено. Справу скерували до суду.

Суд першої інстанції ухвалив постанову про накладення штрафу на громадянина у розмірі 1700 грн та повернув вилучені кошти. На це рішення Галицька митниця Держмитслужби подала апеляційну скаргу, яку суд апеляційної інстанції задовільнив та скасував постанову Галицького районного суду, а відтак 26 850 євро (за сьогоднішнім курсом – 912 900 грн) буде передано в дохід держави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *