ОСТАННІ НОВИНИ

Міський голова заплатить штраф за преміювання племінника

Андрій Котенський

|

Міський голова одного з райцентрів Львівщини заплатить штраф за преміювання племінника. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

За даними відомства, Стрийською прокуратурою скеровано до суду низку адмінпротоколів щодо міського голови одного з райцентрів Львівщини за преміювання родича.

«Міський голова, незважаючи на конфлікт інтересів, преміював свого племінника – керівника одного з комунальних підприємств міської ради, чим вчинив адміністративні правопорушення», – йдеться у повідомленні.

 

За результатами судового розгляду прокурорами доведено вину порушника та судом винесено рішення, згідно якого він зобов’язаний сплатити штраф.

Яку суму бюджетних коштів мер перерахував племіннику не повідомляється.

Як відомо, за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів накладають штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 6800 грн).

Як уточнили Львівському порталу у прокуратурі Львівщини, племінник мера отримав 105% від посадового окладу за три квартали поспіль (9 місяців).

За даними джерел Львівського порталу, мова про очільника Жидачева Володимира Левка, якого нещодавно переобрали мером. Він преміював керівника Жидачівського міського виробничого управління комунального господарства

До слова, до 1 грудня 2012 року керівником Жидачівського міського виробничого управління комунального господарства був Богдан Ладика, за даними сайту декларацій declarations.com.ua, за 2019 рік він задекларував 254 201 гривень доходу від управління комунальним підприємством.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *