ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській клінінговій компанії виявили 13 неоформлених працівників

Соломія Головіна

|

У Львові фахівці Держпраці виявили 13 неоформлених працівників у клінінговій компанії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУ Держпраці у Львівській області.

 

Зокрема, мова йде про 11 прибиральниць, 1 адміністратора та 1 двірника.

«Усі працівники в усних поясненнях державним інспекторам підтвердили, що працюють у цій компанії. Натомість довірена особа підприємства повідомила, що ці працівники залучалися Товариством для виконання разових робіт. Проте жодних документів (наказів чи розпоряджень), які би підтверджували оформлення трудових відносин із зазначеними працівниками, а також документів, котрі б свідчили про законність виконання ними робіт для перевірки надано не було», – пояснюють у Держпраці.

Відтак це свідчить про вчинення роботодавцем порушення вимоги ч.1 та ч.3 ст.24 КЗпП України, що полягає у допуску до роботи працівників без укладення трудових договорів.

Варто наголосити, якщо роботодавець допустив працівника до роботи без оформлення трудового договору, то це правопорушення йому може коштувати від 8 500 до 17 000 грн. Детальніше про штрафи за не задекларовану працю читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *