ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через пустощі з сірниками загинув дворічний хлопчик

Соломія Головіна

|

У Жидачеві через необережне поводження з вогнем загинув дворічний хлопчик. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як зазначається, хлопчик разом з чотирирічною сестрою та шестирічним братом перебували вдома самі без нагляду дорослих. Трагедія сталася 8 грудня близько дев’ятої години ранку.

Правоохоронці з’ясували, що загиблий хлопчик віком 2 роки 8 місяців проживав у будинку разом з матір’ю, чотирирічною сестрою та шестирічним братом. Також попередньо встановлено, що хлопчик бавився сірниками і в якийсь момент на ньому зайнявся одяг.

Коли сталась трагедія, діти перебували самі – без нагляду дорослих, оскільки матір була на роботі. Близько дев’ятої години ранку в будинок прийшла їхня тітка: вона викликала медиків та повідомила про подію у поліцію.

Як встановили лікарі, хлопчик отримав термічні опіки та отруївся продуктами горіння. Незважаючи на зусилля медиків, врятувати життя дитини не вдалось.

Двоє інших дітей, які були у будинку, доставлені у лікарню для медогляду: загрози їхнім життям немає.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ст.166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ. Максимальне покарання, яке загрожує, – до 5 років позбавлення волі.

Правоохоронці закликають батьків ретельно та відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків по догляду за дітьми.

«В жодному разі не залишайте малолітніх дітей самих, без нагляду дорослих. У випадку, якщо вам потрібно відлучитись, особливо на тривалий час, відведіть дитину до родичів або в інше місце, де вона перебуватиме у безпеці, під наглядом та отримає допомогу у випадку необхідності. Будьте відповідальними!», – наголошують у поліції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *