ОСТАННІ НОВИНИ

На околиці Львова розгерметизований колектор забруднив землю нечистотами

Наталя Дуляба

|

Між окраїною Сихова та селом Пасіки-Зубрицькі екологи виявили земельну ділянку, забруднену нечистотами. Причиною цього став розгерметизований колектор. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Забруднену територію екологи виявили ще 19 листопада під час перевірки. На межі міста, біля вул. Вернадського, що на Сихові, та селом Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району вони зафіксували підтоплену нечистотами земельну ділянку площею 240 м кв.

Встановлено, що причиною забруднення став розгерметизований колектор, із якого на землю витікали неочищені стічні води. Працівники екоінспекції відібрали зразки речовини та ґрунту на дослідження.

Результати лабораторних випробувань показали, що каналізаційні стоки справді забруднили землю: у пробі ґрунту азот амонійний перевищував допустиму норму в 2,5 рази; п’ятиоксид фосфору – в 2,1 раза, нітрати – в 2,5 рази.

Розмір збитків, завданих довкіллю, наразі ще не відомий. Всі матеріали екологи скерують у правоохоронні органи, які мають встановити винних у забрудненні землі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *