ОСТАННІ НОВИНИ

Смертельне знеструмлення у Жовкві. Шмигаль доручив забезпечити усі лікарні електрикою

Андрій Котенський

|

Місцева влада має подбати про стабільне електропостачання лікарень, зокрема тих, які лікують хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, пише Українська правда.

 

Голову Кабміну запитали, хто і коли відповість за те, що двоє пацієнтів померли у Жовківській лікарні через вимкнення електроенергії.

Шмигаль відповів, що порушено кримінальну справу – і до її завершення розголошення будь-яких матеріалів слідства неприпустиме, лише слідчий може оголошувати ці речі. Прем’єр переконаний, що винні у смерті пацієнтів будуть покарані та пообіцяв тримати це на особистому контролі.

 

«Це дійсно трагедія, це урок, який мають врахувати всі наші лікарні і всі наші органи виконавчої влади. Щоб подібні речі не повторювалися. Напередодні я проводив нараду з керівниками областей і регіонів і наголошував на тому, що необхідно сьогодні вжити всі заходи для стабільного електропостачання лікарень і постачання кисню на ліжкомісця. Усі відповідні дії і доручення уряду здійснені і здійснюються», – запевнив Шмигаль.

Як відомо у п’ятницю, 27 листопада, у Жовківській ЦРЛ через перебої з електропостачанням померли два пацієнти. У четвер, 3 грудня, для звільнення головного лікаря Жовківської лікарні Ігоря Шевціва не зібрали кворуму.

Детальніше про трагедію у Жовкві прочитати у статті Львівського порталу: «Смертельне знеструмлення Жовківської лікарні. Хто винен»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *