ОСТАННІ НОВИНИ

Адміністрація Стрийського парку пояснила, що за роботи ведуться на вулиці Парковій

Соломія Головіна

|

На вулиці Парковій, 9, що є впритул до Стрийського парку, проводять роботи із укріплення будівлі. Про це заявила в.о. директора установи «Стрийський парк» Олена Мазурик, передає пресслужба Львівської міської ради.

 

Додамо, що на Гарячі лінії міста у Facebook набуло розголосу повідомлення від користувачки Людмили Колтун про начебто облаштування під’їздної дороги до будинку на вул. Самчука, що розташовується поруч із вул. Парковою.

«Це фотографії руйнації Стрийського парку, зроблені 2 грудня. Працюють 4 екскаватори, бульдозер і безліч вантажних автомобілів. По території парку облаштовують дорогу для під’їзду до цього прекрасного будинку на вул. Самчука», – мовиться в повідомленні Людмили Колтун, проілюстрованому фотографіями з технікою.

Своєю чергою в.о. директора установи «Стрийський парк» Олена Мазурик запевнила, що «ніхто нічого не будує, будівельних робіт парк не проводить». За її словами, адміністрація парку лише дала дозвіл на пересування територією малогабаритної техніки задля укріплення будівлі на вул. Парковій, 9, що знаходиться впритул до Стрийського парку. За це підприємці проведуть мікоризацію ґрунту, де працювала техніка, та висадять у парку 20 нових саджанців.

Як  стало відомо, будинок на вулиці Самчука сповзає на будівлі, що розташовуються на вулиці Парковій.

«Підприємцю надано дозвіл із Міністерства культури на проведення протиаварійних заходів. Ситуація полягає у тому, що одна будівля зсувається на іншу, тому підприємцям надали дозвіл на укріплення. Складність полягала у тому, що туди немає як заїхати техніці, тому ми дали дозвіл їм вивозити ґрунт територією парку. Проте, хочу наголосити, що жодне дерево не постраждало. Там працює маленький трактор, який бере 0,25 м3 землі, яку вивозять наверх.

Натомість підприємці проведуть мікоризацію ґрунту тієї частини парку, де працювала їхня техніка. Також вони погодились закупити та посадити 20 гарних крупномірних саджанців для парку. Можна сказати, що парк нічого не втрачає і йому не завдають шкоди, однак ми бачимо, що деякі мешканці занепокоїлись щодо можливого будівництва», – пояснила Олена Мазурик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Людмила Колтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *